IMG-20200501-WA0013.jpg
20181107_143008_2.jpg

אז מה הסיפור שלנו?

הכל החל כשסמדר וטל נוביק יצאו למסע מסביב לעולם. ממש לקראת סיומו של המסע הם הגיעו לאוסטרליה, התוודעו לשדות הלבנדר ונשבו בקסמיו. כשחזרו לארץ, סמדר נרשמה ללימודי ארומטרפיה ובמקביל התחילו בני הזוג לעבד חלקת אדמה אורגנית ראשונה, במשק הר פרחים שבמושב עופר ולגדל בה לבנדר לצרכי מיצוי שמן. חיבור חזק לארץ ישראל, הביא לכך שבנוסף ללבנדר הם התחילו לגדל, למצות ולזקק גם את שמן האזוב. לאזוב תכונות ריפוי ייחודיות למערכת הנשימה והעיכול והוא אף זכה לכינוי "האנטיביוטיקה של הטבע". בחיפוש אחרי שטחי אדמה אורגנים נוספים, הגיעו בני הזוג אל יועד מלקר ממושב שעל שברמת הגולן, שחיפש אף הוא אתגר חדש ורצה לקחת את החקלאות לשלב הבא- והחיבור ביניהם היה מיידי.
בהתחלה ניסו יועד ואישתו מרצ'לה, את השמנים של נוביקס בבית, על עצמם ועל הילדים. כשראו כמה המוצרים איכותיים, יותר מכל מוצר טבעי שפגשו קודם, הבין יועד שהוא חייב לקחת חלק בדבר הזה והצטרף.

20200623_085306.jpg
20200815_143639.jpg

יועד הוא חקלאי בנשמה. מאלה שאוהבים את האדמה, קמים איתה בבוקר, הולכים לישון איתה בערב וגם חולמים עליה בלילה. מתוך רצון לשמור על בריאותו ובריאות משפחתו וילדיו, רכש 20 דונם של אדמה ממש מול הבית בשעל, מכיוון שידע, שהוא לא ירעיל אותה לעולם ויגדל בה רק גידולים אורגניים. את שדות הלבנדר והאזוב בחר יועד לשתול ממש שם, שיהיו פרוסים למרגלות ביתו, כך שיוכל לנשום אותם קרוב.
לאחר סיבוב בעולם אחרי הצבא ולימודי הנדסאי מים וקרקע במכללת רופין, חזר יועד אל המושב בו גדל. מושמוש, אביו של יועד, ממקימי מושב שעל, הראשון שהצליח לגדל קיווי, נקטרינות ואפרסקים בגולן. יוזמה, חזון ועקשנות הובילו אותו להצליח במקומות שבהם אחרים התייאשו. אחרי שנים של גידולים קונבנציונאליים, החליט מושמוש שהוא אוהב את האדמה והגיע הזמן להפסיק להרעיל אותה. "נתתי לילדים שלי תפוח ואמרתי להם תאכלו, זה בריא, אבל בתוכי ידעתי שזה לא מדוייק..." כבר מעל 14 שנים שיועד ומושמוש מכשירים את הקרקע ומסבים אותה מגידולים מרוססים לגידולים אורגניים. נכון להיום כל הגידולים במשקי מלקר, האב והבן, הם גידולים אורגניים, טהורים, הכי קרובים לטבע שאפשר.

20200830_163610.jpg
20200831_123219.jpg

המוצרים שלנו מבוססים על צמחי מרפא, שבית הגידול הטבעי שלהם הוא א"י והם מופיעים כבר בכתבי התנ"ך הקדומים. הלבנדר, ששמו התנכי שיבולת נרד, הוא אחד מ 11 סממנים של הקטורת בבית המקדש. האזוב מוזכר בספר תהילים "תחטאני באזוב ואטהר".
אנחנו היחידים בישראל, שמגדלים לבנדר ואזוב אורגניים. כל חלקות הגידול שלנו, בעופר, לביא ובשעל, אורגניות ונמצאות תחת פיקוח תוי התקן הישראליים סקאל ואגריאור.
כל תהליך הייצור נעשה על ידינו ובפיקוחנו הצמוד – החל מבחירת סוגי הצמחים, דרך שתילה, השקיה, עישוב ידני, גיזום וכלה בזיקוק המסורתי של הצמחים – הכל נעשה בקפידה, באהבה ותוך שמירה על איכות הצמחים והתהליכים.

20200623_085306.jpg

מי שאחראי על כל הפורמולות שלנו הוא בועז צור, הרבליסט מוסמך B.Sc (hons.) in Phytotherapy MCPP בוגר של הקולג׳ הגבוה לפיטותרפיה בדרום אנגליה ובעל תואר ברפואת צמחים של אוניברסיטת Wales. המוצרים הסופיים שלנו, מיוצרים ממש מהצמחים - השמן האתרי וההידרוסול, אותם אנחנו מפיקים בתהליך זיקוק מסורתי ואיכותי, והעלים והפרחים שמושרים במגוון תשריות של שמנים או טינקטורות או שעוברים תהליך חליטה. אנו גאים לומר כי תהליך הגידול והייצור שלנו הינו תהליך שנעשה באפס פסולת! כל חלקי הצמח הופכים למוצרים, פסולת הזיקוק מיועדת לחיפוי האדמה בין ערוגות הצמחים כדי למנוע גדילת עשבים שוטים וטיוב הקרקע. האריזות שלנו ניתנות למיחזור ואנחנו לא משתמשים בפלסטיק. מכאן, שכל מוצר מכיל הרבה צמח ומעט תוספות שהכרחיות לייצור המוצר וגם הן 100% טבעיות או אורגניות. כל המוצרים מיוצרים במפעלים מאושרי תקן GMP העולמי, ומאושר כמובן ע"י משרד הבריאות.

20190621_152327_2.jpg