צמח המרפא שומר על עצמו ובכך שומר גם עלינו. האדם למד לנצל ולהשתמש במנגנוני ההגנה החכמים של הצמח (ועל כך בהמשך הפוסט), אך עם השנים החוכמה הזאת נשכחה ונזנחה ואת מקומה המכובד תפסו התרופות. גם היום חלק מהתרופות הכימיות מכילות בין היתר תמציות של צמחי מרפא במקרה הטוב או סינתוז של חומרים אלה במקרה הפחות טוב.
נכון שבבתי המרקחת החליפו את רוב בקבוקוני התמציות הטבעיות באריזות מודרניות ומרשרשות אך גם הרפואה לא יכולה להתעלם מיעילות החומרים הפעילים של צמחי המרפא.
אז איך זה עובד? מהם החומרים הפעילים בצמח שהאדם יכול להשתמש בהם? תמיד נשאלת השאלה לאיזה צורך/ מאיזו סיבה הצמח מייצר חומר כזה או אחר? כאשר צמח אהוב ע"י מזיקים כמו עובשים, כנימות או מתקפות בקטריאליות למיניהן, הוא נמצא בבעיה גדולה- הוא לא יכול לברוח ולתפוס מחסה, הוא תקוע חזק באדמה. בעיה נוספת איתה הוא מתמודד היא תנאי השטח בהם הוא נמצא כמו שמש חזקה, יובש קיצוני, טמפרטורות קיצון וכו'... מכורח הנסיבות, הצמח לומד עם הזמן לייצר חומרים שעוזרים לו להגן על עצמו מפני מתקפות ותנאים קשים, הוא מפתח מנגנונים חכמים ויעילים ומייצר בעצמו חומרים שעוזרים לו לדחות ולעכב את התפתחות של עובשים, חיידקים ותוקפים למיניהם.
מהסיבה הזאת של דאגה אישית ומגננה של הצמח על חייו, הצמח בעצם הופך לרופא של עצמו. אנחנו, בני האדם, למדנו קודם כל לזהות את הצמחים האלה. אחר כך לעשות עליהם ניסויים ובדיקות במעבדה מול כל מיני קבוצות של חיידקים ואוייבים למיניהם שמאיימים על בריאות האדם, וכך להבין את הרלוונטיות של החומרים הפעילים של הצמח בהגנה על גופינו.
בנוביקס, הצלחנו לזהות, למצות ולייצר לבסוף מוצרים 100% טבעיים ואורגניים, המתבססים על חוכמת צמחי המרפא הארצישראלים. (המוצרים שלנו מלאים בחומרים פעילים טבעיים מן הצמח.)
*תודה מיוחדת לבועז צור ההרבליסט שלנו על ההסבר המרתק על חוכמת הצמח.
Comentarios